Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa se deplaseze in Ungaria ca, potrivit autoritatilor locale de politie, pe autostrada M1, in zona localitatii Hegyeshalom, in apropierea punctului de trecere a frontierei cu Austria, s-a creat un blocaj in circulatia auto, coloana de masini ajungand la o lungime de 11 km.

Aproximativ 250 de imigranti au plecat sambata dimineata pe jos, pe marginea autostrazii M1, catre Austria, de la centrul de receptie Bicske, situat la aproximativ 30 de kilometri vest de Budapesta, iar alt grup de sute de imigranti a plecat, tot pe jos, din gara Keleti, catre Austria.

In aceste conditii politia ungara recomanda urmatoarele rute ocolitoare pentru a intra in Austria:

DN 13 catre Komarom, prin Slovacia; intrarea in Austria va fi facuta dinspre Bratislava.

Iesirea de pe M1 in dreptul localitatii Csorna, continuand deplasarea pe DN 85 si DN 84 catre Sopron, de unde se poate intra in Austria.

Pentru cetatenii blocati deja in apropiere de Hegyeshalom, politia ungara va indeparta parapetul despartitor al sensurilor de circulatie in dreptul km. 172, pentru ca autoturismele sa se poata intoarce pe sensul de mers catre Budapesta si sa aleaga una dintre rutele ocolitoare.

Informatii actualizate se mai pot obtine din pagina dedicata de Internet - web-site-ul www.police.hu.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (ce poate fi descarcata gratuit din App Store si Google Play), care ofera informatii, recomandari de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale.