Franta ia in considerare efectuarea de raiduri aeriene impotriva Statului Islamic in Siria, alaturandu-se astfel unei coalitii internationale conduse de Statele Unite, a anuntat sambata publicatia franceza Le Monde in pagina electronica, citand "o sursa la nivel inalt", transmite Reuters.

Oficiali ai guvernului de la Paris au refuzat sa comenteze informatiile, precizand ca presedintele Francois Hollande isi va exprima punctul de vedere pe aceasta tema intr-o conferinta de presa, luni, noteaza Reuters.

Franta a fost prima tara care s-a alaturat coalitiei conduse de SUA ce desfasoara atacuri aeriene impotriva Statului Islamic in Irak, dar a exclus pana in prezent sa se implice si in Siria, temandu-se ca acest lucru ar fi in beneficiul presedintelui sirian Bashar al-Assad. Franta a furnizat arme celor pe care ii considera rebelii moderati care lupta impotriva regimului lui Assad.

Insa criza refugiatilor din Europa, cauzata in principal de numarul mare de persoane care fug de razboiul civil din Siria, esecul de a destructura Statul Islamic si prezenta in crestere a Rusiei in regiune ar putea determina o schimbare de politica, a scris Le Monde, relatand ca Hollande a discutat aceasta chestiune cu consilierii sai din domeniul apararii la o intalnire care a avut loc vineri.