Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene a convocat un reprezentant al ambasadei Federatiei Ruse caruia i-a transmis ingrijorarea autoritatilor de la Chisinau vizavi de participarea atasatului militar rus la manifestatiile dedicate implinirii a 25 de ani de la autoproclamarea independentei regiunii din stanga Nistrului, informeazaRadio Chisinau.

Natalia GhermanFoto: Wikipedia / Lebaronet

Sefa diplomatiei de la Chisinau, Natalia Gherman a precizat ca inca la 14 august a fost transmisa o nota verbala misiunilor diplomatice acreditate in Republica Moldova in care solicita sa se abtina de la participarea la evenimentele din 2 septembrie de la Tiraspol.

Joi, la minister a fost convocat reprezentantul ambasadei caruia i-a fost exprimata ingrijorarea referitoare la aceste actiuni si atrasa atentia asupra caracterului inadmisibil al participarii la manifestarile respective, a declarat Natalia Gherman.

"Asemenea actiuni nu se inscriu in albia relatiilor existente dintre Republica Moldova si Rusia si in cadrul relatiilor declarate de FR in raport cu Republica Moldova", a punctat Natalia Gherman.