Cei 71 de migranti morti intr-un camion frigorific descoperit pe o autostrada din Austria in 27 august au murit foarte probabil "la putin timp" dupa plecarea vehiculului, a anuntat vineri politia austriaca, citata de AFP.

"Avand in vedere numarul persoanelor si volumul aerului disponibil, moartea, dupa toate aparentele, a survenit la putin timp" dupa ce grupul de oameni s-a urcat la bord, a declarat persoana insarcinata cu conducerea anchetei, Hans Peter Doskozil, pe baza primelor rezultate ale autopsiilor.

Daca niciuna dintre victime - 59 de barbati, 8 femei si 4 copii - nu a fost identificata pana in prezent, ancheta crede ca este vorba de cetateni sirieni, irakieni si afgani.

Camionul a fost gasit abandonat in 27 august pe banda de urgenta a unei autostrazi in apropiere de Parndorf, nu departe de granita ungara. Descoperirea celor 71 de cadavre a tinut prima pagina a ziarelor si a starnit o unda de soc in intreaga Europa.

Potrivit anchetei, oamenii s-au urcat in camion in jurul orei 03,00 GMT, in 26 august, la granita sarbo-ungara. Camionul frigorific era "inchis ermetic", a subliniat Doskozil.

Studiul urmelor ADN gasite in cabina vehiculului a confirmat implicarea a cinci suspecti - patru bulgari si un afgan - arestati in Ungaria in acest dosar.

Trei alti suspecti au fost arestati vineri pentru participare la o grupare criminala organizata. Printre ei figureaza Tsvetan Georgiev Tsvetanov, 32 de ani, considerat de anchetatorii bulgari soferul camionului. Acesta urmeaza sa fie extradat in Austria.

Joi, Tsvetanov a declarat ca nu stia ca transporta oameni.