Cei doi barbati care sustin ca au descoperit un tren blindat nazist care ar fi fost ingropat la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial la Walbrzych, in sud-vestul Poloniei, au iesit din anonimat vineri si au declarat ca detint dovezi concrete legate de existenta sa, scrie AFP.

Tren german blindat din al Doilea Razboi MondialFoto: worldwarphotos.info

"Avem dovezi irefutabile ca exista", a declarat - fara sa prezinte niciuna - unul dintre barbati, Piotr Koper, alaturi de colegul sau Andreas Richter, in fata camerelor televiziunii publice TVP Info.

Andreas Richter ar fi un cetatean german casatorit cu o poloneza si care traieste in Polonia de 18 ani, potrivit unui ziarist al televiziunii TVP Info.

Este vorba despre prima aparitie publica a celor doi barbati, care pana in prezent au comunicat doar prin intermediul avocatilor lor.

"Scandalul mediat legat de tren nu a fost declansat de noi, ci de o scapare de documente" prin intermediul institutiilor publice, au subliniat cei doi, reprosand autoritatilor ca nu i-au contactat de la anuntul acestei presupuse descoperiri, in 18 august.