Moscova pare ca ar avea propria misiune in Orientul Mijlociu. Ca si cum nu s-ar multumi cu rolul sau din Ucraina, in ultima luna s-au inregistrat numeroase rapoarte despre implicarea militara in continua crestere in Siria, scrieThe Daily Beast.

Un raport afirma chiar ca pilotii rusi se pregatesc sa participe la misiuni alaturi de fortele aeriene siriene, bombardand nu doar Statul Islamic, ci si rebelii anti-Assad.

La 22 august, site-ul Bosfor Naval News scria ca nava Nikolai Filchenov, parte a flotei rusesti din Marea Neagra, a plecat spre o destinatie necunoscuta din Marea Mediterana.

Pe puntea navei se aflau la vedere camioane Kamaz si, acoperite cu prelate, cel putin patru vehicule de lupta ale infanteriei BTR.

Un site care urmareste dinamica militara in Orientul Mijlociu si Africa de Nord anunta la 24 august ca cel putin un vehicul BTR-82A a aparut in provincia de coasta Latakia, bastion al presedintelui Bashar al-Assad.

Inca din anul 2012, ministrul rus al Apararii de la acea vreme, Anatoli Serdiukov, recunostea ca Rusia are "consilieri tehnici si militari" in Siria.