Mai multe centre temporare de receptie a refugiatilor din Orientul Mijlociu si Africa de Nord sunt construite in prezent in Serbia, cu fonduri internationale, a declarat marti ministrul sarb al Muncii, Aleksandar Vulin, potrivit postului B92, citat de Mediafax.

Ungaria a ridicat incepand cu 2015 garduri la frontieraFoto: Captura YouTube

Serbia este pe ruta principala a migrantilor ce traverseaza Mediterana si cauta sa ajunga apoi la granita ungara, poarta de intrare in zona Schengen.

"Unul va fi deschis la Subotita, speram foarte curand, iar altul intentionam sa-l construim pe teritoriul orasului Belgrad", a afirmat Vulin intr-o conferinta de presa.

Ministrul a precizat ca aceste centre temporare de receptie sunt construite pentru a ajuta "atat refugiatii, cat si cetatenii Serbiei".

El a adaugat ca 100.000 de imigranti si-au exprimat intentia de a obtine azil in Serbia, dar "numai 12 au cerut si au primit azil".

"Nu construim centre permanente, ci doar centre temporare de tranzit, pentru ca oamenii sa nu stea pe strazi si copiii lor sa nu se imbolnaveasca, avand in vedere ca se apropie iarna", a precizat acesta.

Vulin a mentionat ca aceste centre sunt construite "exclusiv cu donatii din fonduri europene si din partea organizatiilor internationale pentru imigranti".