Ministrul bulgar al Transporturilor, Ivailo Moskovski, a declarat ca Guvernul ar putea opta pentru un alt avion Falcon, dupa un incident produs duminica, in care aeronava, cu premierul la bord, a efectuat o aterizare de urgenta la Varna, relateaza site-ul Novinite.com.

Avionul Falcon cu care premierul bulgar, Boiko Borisov, trebuia sa ajunga duminica de la Varna la Plovdiv a fost nevoit sa efectueze o aterizare de urgenta pe aeroportul de unde tocmai plecase, deoarece trenul de aterizare nu s-a retras dupa decolare.

Aeronava a survolat orasul Varna pentru a consuma combustibilul din rezervoare, dupa care a aterizat pe aeroportul din localitate, conform procedurii.

Un incident similar a mai avut loc si in luna februarie, cand avionul Falcon, cu premierul la bord, a efectuat o aterizare de urgenta la Sofia, din cauza aceleiasi probleme.

Intr-un interviu pentru postul de televiziune NOVA TV, Moskovski a afirmat ca defectiunile repetate vor duce la inlocuirea avionului, daca pricudatorul nu poate garanta remedierea problemelor tehnice.