Ungaria a incheiat constructia gardului de sarma ghimpata de la granita cu Serbia, gandit ca o bariera impotriva refugiatilor, a anuntat ministrul Apararii de la Budapesta, citat de MTI, potrivit Mediafax. Constructia gardului incepuse pe data de 13 iulie. Gardul de sarma ghimpata va fi dublat de inca un gard, ce urmeaza sa fie construit in spatele acestuia de catre armana ungara.

Guvernul de dreapta condus de Viktor Orban a anunţat în iunie că va construi gardul din cauza numărului tot mai mare de refugiaţi din Africa şi Orientul Mijlociu care vor să intre în ţară.

Guvernul Orban a pregătit de asemenea un proiect de lege care ar putea fi aprobat de Parlament săptămâna viitoare, ce prevede pedepse dure pentru persoanele care traversează această barieră. Conform proiectului, trecerea ilegală a frontierei ar urma sa fie pedepsita cu trei ani de închisoare, iar avarierea gardului cu cinci ani de detenţie.

Aproximativ 10.000 de imigranţi au traversat frontiera din Serbia în Ungaria numai săptămâna aceasta, deşi graniţa este păzită de 1.000 de poliţişti de frontieră. Se estimeaza ca numărul acestora ar uma să crească la 3.000 de la 1 septembrie.