Ministrii de interne francez, german si britanic au cerut duminica organizarea unei reuniuni a ministrilor de interne si de justitie din Uniunea Europeana "in urmatoarele doua saptamani", pe fondul crizei refugiatilor, informeaza Agerpres.

Bernard Cazeneuve, Thomas de Maiziere si Theresa May "cer presedintiei luxemburgheze a Uniunii Europene sa organizeze un prim consiliu JAI (Justitie si Afaceri Interne) in urmatoarele doua saptamani, pentru a pregati eficient deciziile celui din 8 octombrie si pentru a progresa in mod concret", se mentioneaza intr-un comunicat de presa comun publicat dupa intalnirea celor trei ministri, in marja unei reuniuni, la Paris, a reprezentantilor din noua tari europene, avand ca tema securitatea transporturilor.

In cursul intalnirii, cei trei au "subliniat necesitatea de a lua masuri imediate pentru a face fata provocarii pe care o constituie aceste afluxuri de migranti". Ei au insistat indeosebi pe "urgenta de a infiinta, cel mai tarziu pana la sfarsitul anului", in Grecia si in Italia a asa-numitelor "hot spots", centre de triere in care sa se poata face distinctia intre refugiati si imigranti economici ilegali.

Cei trei ministri doresc totodata intocmirea "cat mai rapida" a unei "liste cu tari de origine sigure" pentru a "completa regimul de azil european comun, a-i proteja pe refugiati si a asigura eficienta returnarilor imigrantilor ilegali in tarile de origine".