Cei trei copii sirieni salvati vineri dintr-un camion cu 26 de refugiati condus de un roman in Austria au disparut din spitalul in care erau tratati, impreuna cu familiile lor, a anuntat politia austriaca, potrivit Mediafax.

Camionul cu 26 de refugiati din Siria, Afganistan si Bangladesh a fost oprit vineri in apropierea oraselului St. Peter am Hart, situat langa granita cu Germania. Trei copii din autovehicul se aflau in stare grava din cauza deshidratarii.

Soferul roman in varsta de 29 de ani a fost retinut, iar copiii - doua fete si un baiat cu varste intre unul si cinci ani - si parintii lor au fost transportati la spitalul din orasul invecinat Braunau.

Politia a precizat ca erau in stare critica si aproape inconstienti cand au fost gasiti. "Personalul medical ne-a spus ca ei nu ar mai fi rezistat mult timp, doua, poate trei ore", a declarat David Furtner, din cadrul politiei austriece.

In cursul zilei de sambata, insa, cei trei copii si familiile lor au disparut din spital. Autoritatile considera ca acestia ar fi putut incerca sa treaca frontiera spre Germania, pentru a nu fi deportati in Ungaria.