Un al cincilea suspect, un bulgar, a fost retinut de politia ungara in noaptea de sambata spre duminica, in cadrul anchetei privind camionul gasit abandonat in Austria si in care se aflau cadavrele a 71 de refugiati, a anuntat duminica politia ungara, citata de AFP.

Camionul in care au fost descoperiti zeci de imigranti mortiFoto: Agerpres/EPA

Patru barbati - trei bulgari si un afgan - arestati vineri in Ungaria, la o zi dupa descoperirea camionului, au fost prezentati sambata in fata tribunalului din Kecskemet, oras situat la jumatatea distantei dintre Budapesta si frontiera cu Serbia, devenit unul dintre principalele puncte de intrare in UE pentru zeci de mii de imigranti.

Acestia sunt suspectati ca fac parte dintr-o retea de trafic de persoane, iar parchetul a cerut mentinerea lor in arest din cauza "naturii exceptionale" a crimei de care sunt acuzati.

Justitia ungara a decis prelungirea arestului preventiv in cazul celor patru pana pe 29 septembrie.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, cele 71 de victime - 59 de barbati, 8 femei si 4 copii -, cel mai probabil refugiati sirieni, ale caror corpuri au fost gasite in descompunere intr-un camion abandonat pe banda de urgenta a unei autostrazi din estul Austriei, au murit asfixiate.