Un adolescent din statul american Virginia a fost condamnat la 11 ani de inchisoare pentru conspiratie in vederea furnizarii de sprijin material si resurse gruparii teroriste Stat Islamic, relateaza Mediafax citand Voice of America.

Potrivit unui comunicat difuzat vineri de Departamentul american al Justitiei, Ali Shukri Amin, in varsta de 17 ani, este "un tanar american care a folosit retelele de socializare pentru a oferi sprijin material" gruparii Stat Islamic. Dupa ce isi va ispasi sentinta, el va fi supravegheat toata viata, inclusiv activitatile sale pe Internet.

Amin, care a pledat vinovat in iunie, a recunoscut ca a folosit un cont de Twitter pentru a "oferi sfaturi si incurajari" gruparii Stat Islamic si sustinatorilor sai. El a recunoscut de asemenea ca a organizat deplasarea unui alt locuitor din Virginia, Reza Niknejad, in varsta de 18 ani, care a mers in Siria pentru a se alatura gruparii Stat Islamic in ianuarie.

Niknejad a fost inculpat in iunie pentru conspiratie in vederea furnizarii de sprijin material teroristilor, gruparii Stat Islamic si conspiratie pentru a rani si ucide oameni in strainatate.