Uniunea Europeana ar trebui sa creeze o tabara de refugiati in Turcia, unde cererile refugiatilor sa poata fi procesate, a declarat ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, scrie Mediafax.

Intr-un interviu pentru Euronews, Thomas de Maiziere a propus o abordare care sa amelioreze situatia refugiatilor, dar in acelasi timp sa rezolve criza cu care se confrunta tarile din sudul Uniunii Europene.

"Ar putea fi necesar sa folosim fonduri europene pentru a construi o tabara mare de refugiati (in Turcia), unde sa se decida cine poate veni in Europa", a declarat minstrul german de Interne.

Potrivit datelor publicate vineri de UNHCR, peste 300.000 de refugiati au incercat sa ajunga in Europa de la inceputul anului 2015 si pana in prezent.

Dintre acestia, aproape 200.000 au ajuns in Grecia si 110.000 in Italia. Prin comparatie, pe tot parcursul anului 2014, 219.000 de persoane au traversat Marea Mediterana.

In acelasi timp, aproximativ 2.500 de imigranti au murit sau au disparut anul acesta in incercarea de a traversa Marea Mediterana pentru a ajunge in Europa. Anul trecut, aproximativ 3.500 de persoane au murit sau au fost date disparute in Mediterana.