Numarul imigrantilor gasiti morti in camionul abandonat pe o autostrada din apropierea granitei dintre Austria si Ungaria este de peste 70, au anuntat vineri Ministerul austriac de Interne, dupa ce bilantul initial, prezentat joi, era de mai putin de 50 de persoane, informeaza Digi 24. Potrivit autoritatilor austriece, este vorba, cel mai probabil, despre victime ale traficului de persoane, care ar fi murit asfixiate in camion. Cauza exacta a deceselor va putea fi insa cunoscuta abia dupa efectuarea autopsiilor.

Dupa ce seful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban declarase joi ca masina avea numere de inmatriculare unguresti si era condusa de un sofer roman, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti a dezmintit informatia, anuntand ca nici un cetatean roman nu este implicat in acest caz.

Camionul frigorific a fost gasit abandonat joi de o patrula a politiei austriece de autostrazi, care a observat fluide de la corpurile in descompunere scurgandu-se prin usa din spate. Vehiculul fusese parcat pe o banda de stationare, pe o autostrada din landul Burgenland, a declarat joi un purtator de cuvant al politiei austriece.

"Ziua de astazi (joi) este o zi neagra. Aceasta tragedie ne afecteaza profund", a declarat joi Johanna Mikl-Leitner, ministrul austriac de Interne. "Traficantii de persoane sunt criminali. Oricine mai crede ca ei sunt niste persoane amabile care ajuta nu mai poate fi ajutat", a adaugat aceasta.

Camionul avea placute cu numere provizorii din Ungaria, iar pe remorca este insciptionat numele unei firme din Slovacia. Un barbat a obtinut schimbarea numerelor de inmatriculare in localitatea Kecikemet.

Camionul in care au fost gasite cadavrele in descompunere a apartinut in trecut unei companii slovace detinute de actualul ministru de Finante al Cehiei. Intr-un comunicat, compania a anuntat ca vehiculul a fost vandut anul trecut, fara a preciza insa cumparatorul.