Imigratia neta in Marea Britanie a atins un nivel recor, datele oficiale facute publice joi subliniind provocarea cu care se confrunta premierul David Cameron, ce vrea sa convinga votantii ca politicile sale din domeniu functioneaza, informeaza Reuters.

David CameronFoto: Agerpres/Xinhua

Cameron, care a primi un al doilea mandat in luna mai, este presat sa se tina de promisiunea facuta in 2010, ca va reduce migratia anuala neta sub 100.000 de persoane.

Dar datele Oficiului National pentru Statistica (ONS) arata ca 330.000 de persoane s-au mutat in perioada de 12 luni ce s-a incheiat in martie 2015, comparativ cu 236.000 in perioada de referinta anterioara.

ONS a anuntat ca cifra depaseste recordul anterior consemnat in perioada de 12 luni ce s-a incheiat in iunie 2005, de 320.000.

Recordul consemnat de statistica vine intr-un context in care principala problema la nivelul UE in acest moment sunt valurile de refugiati ce trec Mediterana pentru a ajunge in blocul comunitar iar Parisul si Londra conlucreaza pentru a opri fluxul de imigranti ce trec prin tunelul de sub Canalul Manecii spre Marea Britanie.