Cel mai bogat om din China a declarat joi ca guvernul trebuie sa renunte la orice “fantezie” privind mentinerea unei rate inalte de crestere economica, un comentariu curajos intr-o perioada in care Beijingul se chinuie sa stavileasca o prabusire a burselor ce a afectat pietele din toata lumea, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Miliardarul Wang Jianlin, care a tinut un discurs dupa ce compania sa Dalian Wanda Group a cumparat World Triathlon Corp pentru 650 mil. dolari, a adaugat ca este esential ca avansul economic sa fie “sustenabil si sigur”.

“Economia Chinei are nevoie sa treaca de la fundamentarea pe investitii si exporturi la consum. Acesta este un proces dureros. Daca transformarea nus e petrece acum, va fi si mai dureros in Beijing”, a spus Wung.

“China trebuie sa renunte la fantezia de mentine o crestere economic inalta de 7-8 procente si sa accepte 6,7 sau chiar 5 procente”, a explicat miliardarul.

Oficial, se estimeaza ca economia Chinei va creste cu circa 7% anul acesta, cea mai mica rata din peste doua decenii, dar multi experti considera ca cifra este de fapt mult mai mica.