Politia ungara a tras cu gaze lacrimogene asupra unui centru de migranti, miercuri, pentru a impiedica circa 200 de persoane sa paraseasca principalul centru de primire a acestora, la Roszke, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al fortelor de ordine.

Politistii au intervenit in momentul in care migrantii au incercat sa paraseasca centrul, situat in apropiere de granita cu Serbia, fara a se supune prelevarii de amprente digitale, a precizat purtatorul de cuvant al politiei, Szabolcs Szenti.

Situatia a redevenit calma la finalul diminetii.

Peste 2.000 de migranti au traversat luni granita sarba si au intrat in Ungaria, tara membra a UE si granita externa a spatiului Schengen. Acestia fac parte dintr-un val de 7.000 de persoane plecate din Grecia.

Politia ungara va trimite peste 2.100 barbati, "vanatori de granita", potrivit terminologiei oficiale, drept intariri la granita sarba pentru a controla fluxul de migranti, a anuntat seful politiei ungare.

"Protectia granitei va fi intarita cu 2.106 politisti suplimentari incepand cu 5 septembrie", a declarat Karoly Papp.

Ungaria este confruntata cu un aflux fara precedent de migranti, cu peste 100.000 de sosiri de la inceputul anului, mai mult decat dublu fata de anul 2014.