Cancelarul german Angela Merkel a fost huiduita miercuri de manifestanti germani, in momentul in care a ajuns la un centru de refugiati din Heidenau (estul tarii), teatru al unor ciocniri orchestrate de extrema dreapta in acest weekend, scrie AFP.

Angela MerkelFoto: Agerpres

Circa 200 de persoane au huiduit-o pe Merkel, scandand sloganuri precum "tradatoare" sau "noi suntem haita", referindu-se la afirmatiile facute de vicecancelarul social-democrat Sigmar Gabriel, primul oficial al guvernului care s-a deplasat la Heidenau dupa ciocnirile dintre politisti si extrema dreapta soldate cu mai multi raniti vineri si sambata seara. Acesta a calificat luni manifestantii drept "haite".

Pe strada care se afla in apropiere centrului de refugiati, numeroase vehicule care treceau claxonau. Agentia germana DPA afirma ca extrema dreapta a facut apel la un protest impotriva vizitei cancelarului pe retelele sociale.

Manifestantii au atacat si presa, prezenta masiv pentru a relata vizita cancelarului, folosind termenul "Lugenpresse" ("presa mincinoasa") preluat de la mmiscarea anti-islam Pegida (Miscarea patriotilor europeni impotriva islamizarii Occidentului).

Angela Merkel a afirmat, dupa aceste incidente, ca nu va exista "nicio toleranta" fata de agresiunile "abjecte" ale extremei drepte.

"Trebuie spus clar: nu exista nicio toleranta fata de cei care pun sub semnul intrebarii demnitatea celuilalt", a declarat Merkel, calificand din nou drept "rusinoase" si "abjecte" violentele extremi drepte care au loc in acest mic oras.

Cancelarul condamnase luni violentele "abjecte" ale militantilor extremei drepte la Heidenau, considerat "rusinos faptul ca (...) si familii cu copii le sustin".