Ungaria vrea mai multi bani europeni pentru a face fata celei mari crize a refugiatilor de la Cel De-al Doilea Razboi Mondial, a declarat marti seful de cabinet al premierului Viktor Orban, citat de Reuters.

Ungaria a ridicat incepand cu 2015 garduri la frontieraFoto: Captura YouTube

El a declarat ca banii au venit pana acum “cu taraita” si intr-un mod umilitor.

Ungaria este membra a zonei Schengen si are granita cu Serbia si Ucraina (tari care nu sunt in UE) ceea ce o face atractiva pentru imigranti.

In 2015, pana acum, a inregistrat venirea a peste 100.000 de imigranti, fata de 43.000 in tot anul 2014.

Doar in ziua de luni, politia a consemnat 2.093 de refugiati, cea mai mare cifra zilnica din acest an.

Ungaria construieste un gard la granita sudica pentru a incerca sa stavileasca valurile de imigranti.

Comisia Europeana a alocat aproape 8 milioane de euro prin ajutoare si alte masuri pentru Ungaria, dar Janos lazar, seful de cabinet al lui Viktor Orban a declarat cotidianului Magyar Hirlap ca este nevoie de mai multi bani.

“Uniunea Europeana distribuie fondurile pentru protectia granitelor intr-un mod umilitor. Tarile membre cu vechime au furat banii noilor tari din UE”, a spus acesta intr-un interviu.

“Daca nu luam masuri semnificative, vom deveni o barca de salvare ce se scufunda sub greutatea celor ce se agata de ea”, a spus Janos, in ceea ce a parut o referinta la sutele de migranti morti in timp ce incercau sa traverseze Mediterana in barci supra-incarcate.