O mie de migranti si-au continuat luni seara marsul lor spre Europa de Vest si au intrat in Ungaria in momentul in care, la Berlin, presedintele Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel au pledat pentru un raspuns "unificat" al Uniunii Europene in fata afluxului fara precedent de refugiati de pe continent.

Cel putin o mie de oameni venind din Serbia, intre care numerosi sirieni au trecut granita in Ungaria de-a lungul unei linii de cale ferata transfrontaliere in apropierea satului maghiar Roszke, a observat un fotograf de la AFP.

Aceasta trecere in Ungaria, tara a UE, a avut loc cu cateva zile inainte de finalizarea instalarii unei bariere in caleea imigrantilor de la frontiera, anuntata pentru 31 de august de catre guvernul de la Budapesta.

Acesti migranti sunt printre miile de oameni care au trecut prin Grecia si Macedonia, tari care au incercat, fara succes, la sfarsitul saptamanii trecute sa-i opreasca.

"Avem nevoie sa punem in aplicare un sistem unificat de azil", precum si "o politica de migratie comuna cu norme comune", a declarat seful statului francez pentru presa din Berlin, alaturi de cancelarul german, subliniind ca este o "situatie exceptionala va dura".