Guvernul britanic a anuntat noi masuri impotriva imigrantilor ilegali, cei care vor fi gasiti muncind fara forme legale riscand pedepse cu inchisoarea si confiscarea castigurilor, transmite Reutes, citata de Agerpres.

'Oricine crede ca Marea Britanie este usor de inselat ar trebui sa nu aiba niciun dubiu, daca te afli aici in mod ilegal, vom lua masuri pentru a te impiedica sa muncesti, sa inchiriezi un apartament, sa deschizi un cont la banca sau sa conduci o masina', a declarat ministrul pentru imigratie, James Brokenshire.

'Vom continua sa starpim abuzul si sa construim un sistem de imigratie care functioneaza in interesul poporului britanic si al celor care se conformeaza regulilor', a continuat oficialul britanic.

Guvernul de la Londra a anuntat ca, la revenirea din vacanta a parlamentarilor, in septembrie, va inainta un proiect legislativ prin care munca ilegala va fi considerata infractiune, pedepsita cu inchisoarea pana la sase luni si amenda in cuantum nelimitat. De asemenea, castigurile obtinute din aceste activitati vor fi confiscate.

Conform noilor masuri, inculparea angajatorilor care folosesc cu buna stiinta mana de lucru ilegala se va face mai usor, iar pedeapsa maxima prevazuta pentru aceste cazuri va creste de la doi la cinci ani.