Reprezentantii celor doua Corei ar fi ajuns, luni, la un acord pentru reducerea tensiunilor, dupa negocieri purtate timp de 3 zile in urma recentelor schimburi de focuri de la frontiera comuna, potrivit unor surse citate de agentia sud-coreeana Yonhap, relateaza Mediafax. "Reprezentantii celor doua Corei au finalizat discutiile destinate diminuarii tensiunilor, ajungand la un acord", a anuntat un oficial sud-coreean citat de agentia Yonhap. Guvernul Coreei de Sud ar urma sa faca un anunt oficial in acest sens.

Delegatia nord-coreeana la negocieri a fost condusa de consilierul militar al presedintelui Kim Jong-Un, iar cea sud-coreeana de consilierul pentru securitate al presedintelui Park Geun Hye.

Armata nord-coreeana a lansat joia trecuta patru obuze in Coreea de Sud, in contextul in care Guvernul de la Seul a refuzat sa opreasca difuzoare de la frontiera comuna folosite pentru transmiterea mesajelor propagandiste. In replica, militarii sud-coreeni au lansat 29 de obuze de artilerie. Potrivit adjunctului ministrului sud-coreean al Apararii, Baek Seung-Joo, Coreea de Nord ar putea ataca 11 statii de transmitere a mesajelor de propaganda instalate in zona demilitarizata instaurata dupa razboiul intercoreean din perioada 1950-1953.

Aliat traditional al regimului de la Phenian, China a indemnat cele doua Corei sa ia masuri pentru diminuarea tensiunilor.