Politia turca a arestat 435 de imigranti, in majoritate sirieni, care incercau sa ajunga pe mare in Mytilene, pe insula greceasca Lesbos, pornind din orasul turc Ayvacik, regiunea Marmara (nord-vest), relateaza Agerpres.

Trei turci, suspectati a fi traficanti de persoane, au fost plasati in arest, urmand sa fie dusi in fata unui judecator, a precizat agentia turca de presa Anadolu. Potrivit legislatiei din Turcia, ei risca o pedeapsa de opt ani de inchisoare.

Printre imigrantii arestati se afla barbati, dar si femei si copii, veniti din Siria (345 de persoane), din Afganistan (64 de persoane), din Myanmar (19) si din Pakistan (7), potrivit AFP.

Doua ambarcatiuni, doua vapoare cu motor si un mare numar de veste de salvare au fost confiscate de politia turca in cursul operatiunii.

Imigrantii, dupa ce au fost interogati de politie, au fost dusi la un centru pentru refugiati. Ei risca o amenda de 2.200 de lire turcesti (700 de euro), potrivit legislatiei turce.

AFP precizeaza ca numarul imigrantilor care incearca sa traverseze marea dinspre Turcia spre insulele grecesti a crescut considerabil datorita conditiilor meteorologice favorabile.