Grecia a rambursat joi, Băncii Centrale Europene o rata scadenta de 3,4 miliarde datorate, după ce miercuri miniștrii de Finanțe din zona euro i-au aprobat tarii o tranșă de 23 miliarde de euro, a spus o sursa apropiata guvernului.

Suma, formata din 3,2 miliarde de euro principal și 200 de milioane dobândă a fost plătită joi dimineața devreme, alaturi de 7,16 miliarde de euro un credit punte acordat luna trecută țării de același creditor.

Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat, miercuri seara, o primă tranşă din cel de-al treilea program de asistenţă financiară pentru Grecia, care urma sa va permita autorităţilor de la Atena să achite o rată scadentă dintr-un împrumut de la BCE.

Aceasta prima tranşa în valoare de 26 de miliarde de euro va fi împărţită în mai multe plăţi.

Prin cel de-al treilea program de asistenta financiara Grecia va primi in decurs de cinci ani, un ajutor financiar in valoare de 86 de miliarde de euro. Tara va trebui sa adopte, in schimb, o serie de reforme macroeconomice, in sensul cresterii taxelor si reducerii deficitului bugetar, pentru a obtine ajutorul de 86 de miliarde de euro.