Gruparea Statul Islamic (SI) a afirmat miercuri intr-un comunicat postat pe site-uri jihadiste ca un american figureaza printre cei patru kamikaze care au comis atentate sinucigase contra fortelor de securitate irakiene in regiunea Badji la nord de Bagdad, informeaza AFP, citata de Agerpres.

SI, care lupta de mai multe luni contra fortelor irakiene pentru a cuceri Badji, a declarat ca "Abu Abdallah al-Amriki" se afla la bordul vehiculului de teren incarcat cu explozibil in apropierea orasului.

Ceilalti trei kamikaze - doi tadjici si un irakian - s-au aruncat in aer in alte vehicule capcana in regiunea Badji, a indicat gruparea jihadista, fara a preciza data acestor atacuri.

SI, care a cucerit vaste teritorii in Irak in 2014, a recrutat mii de combatanti straini, in special din Europa si Statele Unite, aminteste France Presse.

Mai inainte in acest an, SI a anuntat un alt atac comis de un kamikaze american impotriva fortelor irakiene in timpul luptelor pentru recucerirea orasului Tikrit de la jihadisti.

Sprijinite de lovituri aeriene ale coalitiei conduse de Statele Unite, fortele guvernamentale au castigat teren in ultimele luni in doua provincii la nord de Bagdad.