Mai multi politisti britanici vor fi desfasurati la Calais pentru a lupta alaturi de autoritatile franceze contra bandelor de calauze ce ii ajuta pe imigrantii clandestini sa traverseze Canalul Manecii, a anuntat joi Ministerul britanic de Interne, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Acesti politisti, al caror numar nu a fost precizat, vor lucra intr-un nou centru de comanda si control impreuna cu omologii lor francezi, potrivit unui acord ce va fi semnat in timpul zilei de ministrii francez si britanic de interne, Bernard Cazeneuve si Theresa May, destinat sa consolideze cooperarea intre cele doua tari.

"Acest nou centru de comanda va descoperi si anihila organizatiile criminale ce incearca sa treaca ilegal imigrantii in nordul Frantei si peste Canalul Manecii", a declarat ministerul.

Centrul se va afla sub responsabilitatea a doi ofiteri, unul britanic si celalalt francez, a precizat ministerul.

Printre celelalte masuri in materie de securitate cuprinse in acord figureaza in special desfasurarea de mai multi politisti si jandarmi francezi in regiunea Calais, precum si finantarea de catre Marea Britanie a barierelor de securitate, camerelor de supraveghere si personalului de securitate suplimentar in perimetrul tunelului de sub Canalul Manecii.

Aceste ultime masuri au fost anuntate la sfarsitul lunii iulie la Londra unde Cazeneuve s-a dus pentru a discuta cu dna May acest dosar.

Sute de imigranti clandestini ajung permanent la Calais in speranta de a trece in Anglia, fie la bordul feriboturilor ce pleaca din port sau in trenurile care trec prin tunel.