Presedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri, in timp ce-si continua vizita in Crimeea, ca inca exista amenintari externe ce planeaza asupra acestei peninsule anexate anul trecut de Rusia, consemneaza agentia EFE, citata de Agerpres.

Vladimir Putin Foto: Agerpres

"Este evident ca persista amenintarea din partea fortelor externe, care pot, intr-o forma sau alta, sa destabilizeze situatia in peninsula", a spus liderul de la Kremlin la o reuniune pe teme de securitate desfasurata in portul Sevastopol, baza Flotei ruse de la Marea Neagra.

In opinia sa, fortele la care el face referire vor incerca sa profite de orice greseala a administratiei din Crimeea. "In unele capitale se vorbeste deschis despre acest lucru. Se vorbeste despre necesitatea de a se realiza activitati subversive, se creeaza structuri corespunzatoare, se recruteaza si se pregatesc cadre pentru a executa actiuni subversive si de sabotaj, recurgandu-se si la propaganda radicala", a adaugat Putin.

In timpul vizitei - calificata de presedintele ucrainean Petro Poroshenko drept "o sfidare la adresa lumii civilizate" - Putin a sustinut ca, votand pentru alipirea la Rusia, populatia Crimeei "a pus punct" problemei ce priveste suveranitatea asupra acestei peninsule. Mai mult decat atat, el a apreciat ca "rusii si ucrainenii sunt acelasi popor".