Opt soldati turci au fost ucisi miercuri intr-un atac cu bomba atribuit rebelilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) in provincia Siirt (sud-est), a anuntat armata turca, potrivit agentiilor AFP, Reuters si DPA, citate de Agerpres.

O bomba controlata de la distanta a explodat in momentul trecerii unei patrule militare intr-o zona rurala din districtul Pervari, a precizat Statul Major, deplangand intr-un comunicat moartea a "opt soldati eroi".

Este vorba despre cel mai sangeros atac impotriva armatei turce dupa lansarea de catre Ankara pe 24 iulie a unei vaste ofensive impotriva gherilei kurde.

O ampla operatiune a fost declansata in regiune pentru capturarea teroristilor, a adaugat armata.

Surse din cadrul fortelor de securitate au anuntat ca luptatorii PKK au ucis patru militari turci in confruntarile din provincia Diyarbakir incepand de marti.

Pe de alta parte, politia a arestat patru primari membri ai unui partid afiliat PKK in doua districte din provincia Diyarbakir in legatura cu afirmatii recente privind autonomia fata de Ankara.

PKK, desemnat drept o grupare terorista de catre Turcia, SUA si Uniunea Europeana, a lansat lupta armata impotriva guvernului turc in 1984, in conflict fiind ucise peste 40.000 de persoane.