Un mic dispozitiv explozibil a fost aruncat spre trecatori in apropierea unei statii de metrou din centrul capitalei thailandeze Bangkok, marti dupa-amiaza, la o zi dupa atentatul cu bomba soldat cu moartea a 20 de persoane, a informat politia locala, potrivit AFP.

"Nimeni nu a fost ucis sau ranit. Politia se afla la fata locului pentru a investiga si cerceta tipul de dispozitiv utilizat", a explicat pentru AFP un ofiter, sub rezerva anonimatului.

Acest incident a avut loc la scurt timp dupa ora locala 13.00 (06.00 GMT), intr-o zona turistica a capitalei thailandeze.

Luni, un atentat cu bomba devastator, soldat cu cel putin 20 de morti, a fost comis in centrul Bangkok-ului, fiind calificat de seful juntei militare aflate la putere drept "cel mai grav atac comis vreodata" in Thailanda.

Atacul a avut loc luni, pe inserate, in mijlocul unui sanctuar in aer liber, un loc foarte frecventat din capitala thailandeza.

"Bomba viza sa ucida cat mai multe persoane posibil, pentru ca sanctuarul este foarte aglomerat in jurul orelor 6-7 seara", a afirmat marti dimineata purtatorul de cuvant al politiei, Prawut Thavornsiri, care a precizat ca noul bilant este de 20 de morti si 125 de raniti.

Autoritatile thailandeze considera ca autorii atentatului au vizat "strainii" si au vrut "sa aduca atingere turismului", unul dintre putinele sectoare sanatoase ale unei economii thailandeze in declin.

Printre victime figureaza opt cetateni straini: doi din Malaysia, doi din Hong Kong, doi din China, unul din Singapore si unul din Indonezia, potrivit politiei.