Partidul Dreptatii si Dezvoltarii (AKP) a epuizat toate optiunile pentru formarea unui guvern de coalitie, astfel ca presedintele Turciei probabil va convoca alegeri parlamentare anticipate, afirma premierul Ahmet Davutoglu dupa esecul negocierilor cu Miscarea Nationalista (MHP), potrivit Mediafax.

"Partidul MHP a decis ca nu va participa la nicio coalitie", a declarat Ahmet Davutoglu dupa intrevederea cu Devlet Bahceli, liderul MHP.

"Nu exista nicio posibilitate de formare a unei coalitii. Ma voi consulta cu presedintele Recep Tayyip Erdogan si as putea sa ii predau mandatul de formare a guvernului", a explicat Davutoglu, citat de Bloomberg.

Partidul AKP, fondat de presedintele Recep Tayyip Erdogan, a pierdut majoritatea parlamentara in urma alegerilor din iunie. Saptamana trecuta, au esuat si negocierile cu Partidul Republican (CHP), pe fondul disensiunilor privind politicile economice si in materie de educatie.

Davutoglu a primit pe 9 iulie sarcina de a forma guvernul, iar mandatul pentru negocieri expira pe 23 august, dupa care presedintele Erdogan va convoca alegeri parlamentare anticipate.