Donald Trump, miliardarul american care conduce in cursa pentru desemnarea candidatului republican pentru Casa Alba, nu a fost retinut luni ca jurat intr-un proces din New York pentru care fusese tras la sorti, informeaza AFP si Agerpres.

Sosit cu o limuzina asaltata de jurnalisti si de sustinatori entuziasti, magnatul din domeniul imobiliar a petrecut ziua la Curtea Suprema a statului New York pentru o selectie de jurati, insa a fost recuzat, a precizat pentru AFP un purtator de cuvant al Curtii.

Desi orice cetatean american poate primi sarcina de a fi jurat intr-un proces, era putin probabil ca Donald Trump sa fie retinut la sfarsitul selectiei.

La coborarea din limuzina, candidatul aflat in fruntea sondajelor printre cei 17 pretendenti republicani, a semnat un autograf si a salutat unul dintre ceilalti admiratori.

Omul de afaceri in varsta de 69 de ani, care incearca sa profite de pe urma nemultumirii alegatorilor fata de oamenii politici traditionali, si-a reiterat la sfarsitul saptamanii trecute afirmatiile socante privind imigratia. Donald Trump si-a lansat campania intr-un mod fulminant in iunie, calificandu-i pe imigrantii mexicani drept "criminali" si "violatori".