Vladimir Putin, presedintele Rusiei, a efectuat luni o vizita in Crimeea, cu ocazia unei intalniri a membrilor Consiliului de Stat organizata pe tema dezvoltarii turismului in Rusia, informeaza site-ul agentiei de presa ucrainene Unian, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Evenimentul a avut loc luni in orasul Ialta, din sudul Crimeei, si a fost prezidat de Vladimir Putin, ocazie cu care a vizitat si regiunea anexata Rusiei in 2014.

"Prioritatile acestui eveniment constau in dezvoltarea turismului intern perceput ca un catalizator pentru dezvoltarea socio-economica a regiunilor din Rusia si, in special, a Crimeei", se precizeaza intr-un comunicat al serviciului de presa al Kremlinului.

Refat Ciubarov, liderul miscarii nationale din Ucraina a Tatarilor din Crimeea, a criticat vizita liderului rus pe pagina sa de Facebook.

"Criminalul se intoarce mereu la locul crimei", a declarat Ciubarov.

Potrivit agentiei de presa ucrainene Unian, lucrarile de constructie a unui pod peste stramtoarea Kerci au inceput, pod care va face legatura intre Rusia continentala si Peninsula Crimeea.

In urma protestelor din 2014, Crimeea a primit statutul de regiune autonoma, devenind independenta fata de Ucraina, dupa organizarea referendumului din 16 februarie 2014, fiind ulterior anexata Rusiei pe 16 martie 2014.