Coreea de Nord a repornit la granita cu Sudul megafoanele la care se aude propaganda Phenianului, la cateva zile dupa o masura similara a Seulului, declansata ca raspuns la explozia unei mine in Zona Demilitarizata (DMZ), informeaza Reuters.

Tensiunile intre cele doua tari sunt in crestere in conditiile in care fortele sud-coreene si cele ale SUA au inceput exercitiile militare anuale, la care Phenianul protesteaza de fiecare data.

Pe 4 august doi soldai sud-coreeni au fost raniti de explozia unei mine, despre care Seulul a spus ca a fost plantata de Nord, care neaga implicarea in incident.

O saptamana mai tarziu, Sudul a inceput sa foloseasca megafoane pentru a transmite mesaje impotriva Phenianului in zona centrala si sudica a granitei, o practica suspendata de ambele parti din 2004 si pana acum.

Sambata, Coreea de Nord a cerut ca Sudul sa opreasca megafoanele, amenintand cu o reactie militara la aceasta “declaratie de razboi”.

Coreea de Nord a amenintat sambata ca va raspunde prin forta si va transforma Coreea de Sud intr-o "mare de foc", dupa ce materiale de propaganda au fost transportate vineri cu ajutorul unor baloane peste granita tensionata dintre cele doua tari.

Phenianul sustine ca se va "razbuna pe Statele Unite cu o forta extraordinara" daca SUA nu anuleaza exercitiile militare comune cu Coreea de Sud,ce au inceput luni, la 30 de kilometri sud de frontiera dintre cele doua Corei