Un politician elvetian important sustine ca refugiatii din Elvetia care au fugit din cauza luptelor din tarile lor natale ar trebui sa fie trimisi in tara lor de origine odata ce conflictul de acolo se incheie, transmite AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cei dislocati de razboi ar trebui sa fie in continuare primiti, dar numai cu obiectivul de a ii retrimite ulterior (acasa - n.red.), atunci cand situatia din tara lor de origine permite acest lucru", a declarat seful influentului partid de centru-dreapta FDP, Philipp Muller, intr-un interviu acordat Schweiz am Sonntag si publicat duminica.

"Oamenii care incearca sa intre din motive economice trebuie sa fie respinsi", a continuat el, denuntand "haosul" care domina, potrivit politicianului elvetian, pe insula greceasca Kos, care se confrunta in prezent cu un aflux de imigranti.

Pentru Muller, prea multi oameni au obtinut statutul de refugiat permanent in Elvetia in ultimii ani, mentionand in special persoanele originare din Sri Lanka, tara in care razboiul civil s-a incheiat in 2009, dupa 25 de ani de violente.

"Solicitantii de azil nu sunt inca retrimisi acolo, chiar daca aceasta tara a devenit o destinatie turistica pentru Elvetia. Acest lucru este absurd", a spus Muller.