Avionul companiei indoneziene Trigana Air, cu 54 de oameni la bord, care a pierdut acum cateva ore contactul cu controlorii de trafic aerian si a disparut de pe radare, s-a prabusit int-o zona muntoasa din regiunea Papua (estul Indoneziei), a anuntat un oficial din Ministerul indonezian al Transporurilor, fara a oferi informatii despre starea pasagerilor, potrivit Reuters. Epava aparatului de zbor a fost gasita de localnici, care au alertat autoritatile. Avionul a pierdut contactul cu controlorii de trafic in timp ce zbura deasupra unei zone muntoase din provincia Papua, in jurul orei 6:00 GMT, iar compania aeriana crede ca a existat "o problema meteorologica grava", in acea zona vremea fiind imprevizibila, potrivit AFP. La bordul aeronavei care efectua o cursa de la Sentani catre Oksibil se aflau 44 de adulti, 5 copii si 5 membri ai echipajului. Trigana Air este o companie aeriana indoneziana neautorizata sa efectueze curse in tarile Uniunii Europene din motive de securitate.

Ora 17:40: Avionul Trigana Air s-a prabusit in regiunea Papua din estul Indoneziei, unde a fost gasita epava aparatului de zbor, a anuntat un oficial din Ministerul indonezian al Transporurilor, fara a oferi informatii despre starea pasagerilor (Reuters).

Ora 16:35:Localnicii din regiunea Papua (estul Indoneziei) au raportat ca un avion s-a prabusit in regiune, la scurt timp dupa ce aeronava Trigana Air a disparut, a anuntat un oficial al companiei indoneziene, citat de Reuters. Prabusirea avionului a fost anuntata de locuitorii unui sat dintr-o zona de munte, cu padure. Echipele de cautatori urmeaza sa cerceteze zona.

Ora 14:10:Avionul a pierdut contactul cu controlorii de trafic in timp ce zbura deasupra unei zone muntoase din provincia Papua, in jurul orei 6:00 GMT, iar compania aeriana crede ca a existat "o problema meteorologica grava", in acea zona vremea fiind imprevizibila, potrivit AFP.La bordul aeronavei se afla 44 de adulti, 5 copii si 5 membri ai echipajului.

Un avion al companiei AirAsia s-a prabusit in decembrie 2014 in timp ce efectua o cursa din Surabaya (Indonesia) catre Singapore, provocand moartea celor 162 de persoane aflate la bord. Tragedia aviatica a dus la schimbarea regulilor privind siguranta transporturilor aeriene in Indonezia.