Departamentul american al Apararii examineaza inchisoarea militara Navy Brig din South Carolina si o inchisoare militare din Kansas, in incercarea de a gasi penitenciare unde sa fie transferati detinutii de la centrul Guantanamo Bay din Cuba, anunta Mediafax. Administratia Obama si-a anuntat intentia de a inchide inchisoarea de la Guantanamo.

Echipa care a examinat cele doua inchisori va vizita si altele, in cautarea unei alternative pentru Guantanamo, a precizat capitanul Jeff Davis, un purtator de cuvant al Pentagonului.

Inchiderea centrului de detentie de la Guantanamo Bay este o prioritate pentru presedintele Barack Obama, care a promis in prima zi de mandat ca va face acest lucru. Acest efort a intampinat insa numeroase obstacole, inclusiv opozitia republicanilor si a unor democrati din Congres, precum si dificultati in transferul zecilor de detinuti.

Oficialii trebuie sa gaseasca tari dispuse sa gazduiasca detinutii si trebuie sa primeasca asigurari ca acstia vor fi monitorizati adecvat si nu vor reprezenta un pericol.