Presedintele camerei inferioare a Bundestagului i-a invitat pe parlamentari sa ia parte la o sesiune speciala, miercuri dimineata, pentru a vota asupra acordarii unui nou pachet de salvare pentru Grecia, in valoare de 86 milioane de euro, transmite Reuters.

Angela MerkelFoto: Agerpres/AP

Norbert Lammert a trimis invitatiile sambata dimineata, dupa ce ministrii de Finante din zona euro au aprobat pachetul de salvare in cadrul unei intalniri desfasurate la Bruxelles vineri seara.

Desi este putin probabil ca Bundestagul sa respinga acordul de bailout, votul este vazut ca un test pentru cancelarul Angela Merkel, dupa ce 65 de parlamentari din tabara conservatoare au refuzat luna trecuta sa sprijine negocierile pentru un al treilea pachet de salvare.

Este posibil ca si mai multi de atat sa se razvrateasca la votul de miercuri, mai ales avand in vedere ca nu exista garantii ca Fondul Monetar International va participa la acordul de salvare. Aliatii cancelarului Merkel le-au spus parlamentarilor in ultimele saptamani ca percep participarea FMI drept o conditie pentru un nou acord.