Rusia este pregatita sa trimita sisteme de rachete S-300 sol-aer, cu raza lunga de actiune, Iranului si lucreaza pentru ridicarea cat mai curand posibil a sanctiunilor impuse Teheranului, a anuntat vineri adjunctul ministrului de externe rus, Serghei Riabkov, relateaza Agerpres citand DPA.

Decizia de a furniza sistemele a fost aprobata de presedintele Rusiei si de camera superioara a parlamentului si aspectele tehnice de furnizare sunt in curs de elaborare, a declarat Serghei Riabkov.

Rusia este 'complet multumita' in privinta acordului nuclear cu Iranul, a declarat oficialul rus citat de Interfax, adaugand ca acordul va fi aplicat cu sau fara sprijinul SUA.

Oficialul rus a apreciat ca SUA ar trebui sa renunte la planurile de a desfasura un scut de aparare antiracheta in estul Europei.

Acordul cu Teheranul, incheiat pe 14 iulie de cele cinci state membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU (SUA, China, Rusia, Franta si Marea Britanie) plus Germania, prevede o ridicare progresiva si conditionata a sanctiunilor impuse Iranului, in schimbul garantiilor ca acesta nu va dezvolta arma atomica.