Washington Post: Candidatii anti-sistem din SUA domina campania pentru nominalizarea la prezidentiale / Clinton si Bush pierd procente in sondaje
Aceasta ascensiune provoaca ingrijorari in randul candidatilor considerati pana recent favoriti pentru cursa prezidentiala, democrata Hillary Clinton si republicanul Jeb Bush.
"Foarte multi alegatori sunt extrem de frustrati in privinta modul traditional de a face politica, se simt pur si simplu dezamagiti de sistem. Aceasta furie a alegatorilor depaseste liniile partidelor, in sensul in care este directionata catre ceea ce oameni vad ca fiind o concentrare a bogatiei si puterii, in vreme ce ei sunt defavorizati", afirma Geoff Garin, consilier al super PAC-ul democratic Priorities USA Action, care sprijina candidatura lui Hillary Clinton, fostul secretar de stat in administratia Obama.
Washington Post compara campania pentru nominalizarea unor candidati din sistem cu cea a unor candidati anti-sistem, care se distanteaza cat mai mult posibil de imaginea clasica a politicienilor si castiga puncte importante in sondaje. Rick Perry, guvernator al Texas-ului timp de 14 ani, se confrunta cu probleme serioase in finantarea campaniei sale, iar senatorul Lindsey Hill atinge abia 1% in sondaje, desi a reprezentat Carolina de Sud in Congres in ultimii 25 de ani. In contrast cu acestia se afla Ben Carson, un chirurg neurolog iesit la pensie, care a strans cea mai mare multime la intalnirea sa electorala din Des Moines, Iowa, dar si Carly Fiorina, care nu a facut parte niciodata din administratie, insa este apreciata ca avand un discurs republican remarcabil.
Insa, unul dintre candidatii cu cele mai multe sanse pentru nominalizarea la prezidentiale din partea republicanilor este tocmai un om anti-sistem, care eticheteaza alti politicieni ca fiind fie "prosti", fie "ratati", adica Donald Trump, multi-miliardar si vedeta de televiziune. Din partea democratilor, senatorul socialist Sanders aduna multimi insemnate la intalnirile sale electorale si a depasit-o, pentru prima data, pe Hillary Clinton in sondajele din statul New Hampshire.
"Exista o dorinta pentru autenticitate reala in politica. Oamenii simt ca acesti candidati sunt prea slefuiti, ca nu exista destula spontaneitate. Alegatorii doresc un presedinte care spune lucrurilor pe nume, este la acelasi nivel cu ei, insa nu trebuie neaparat sa fie si de acord cu el. Vad asta in Bernie Sanders si in Donald Trump, iar publicul rezoneaza foarte puternic cu ei", afirma Tad Divine, un expert politic democrat care-l consiliaza pe Sanders.
Washington Post scrie ca in ceea ce priveste dinamica dintre candidatul sistem si cel anti-sistem in randul partidului democrat, Hillary Clinton este mult mai precauta si nu raspunde amenintarilor populiste lansate de Sanders. Fostul secretar de stat in administratia Obama prefera sa isi prezinte agenda prezidentiala pentru reforma imigratiei, drepturile alegatorilor, reglementarea sistemului financiar si accesibilitatea financiara a invatamantului universitar. Insa, pentru prima data, un sondaj l-a aratat pe Sanders cu opt procente in fata lui Hillary Clinton in randul alegatorilor democrati din New Hampshire. Totusi, Clinton conduce in sondajele nationale, dar si statul Iowa, in vreme ce sprijinul electoral pentru Sanders se concentreaza in randul persoanelor cu o educatie superioara si a liberalilor albi, dar nu si a minoritatilor.
In acelasi articol, jurnalistii noteaza ca dinamica sistem si anti-sistem este mult mai pronuntata pentru nominalizarea candidatului republican la prezidentiale. Astfel, mai multe sondaje republicane il pun in frunte pe Donald Trump, in fata candidatului "sistem" Jeb Bush. Insa, in vreme ce media arata un interes considerabil lui Donald Trump, Jeb Bush atrage cea mai mare finantare.
Citat de Washington Post, expertul politic democrat Joe Trippi, care a condus campania prezidentiala a lui Howard Dean in 2004, sustine ca istoria este plina de exemple ale unor candidati anti-sistem, care au entuziasmat activisti, insa au ramas repede fara fonduri. Insa situatia este acum una diferita, outsider-ii reusesc sa-si mobilizeze suporterii si sa isi faca mesajul auzit prin intermediul retelelor de socializare. "Atat democratii, cat si republicanii, pierd controlul", afirma Trippi.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Oare Trump 2016 va fi la fel pentru USA?
In Est se poarta un singur lider-un partid-un guvern(Ungaria,Rusia) in curand in USA se va intampla la fel.
Nu e vina sistemului,ci pentru ca asa se doreste:papusi si papusar.
Apropo bun film a fost si este "Ferma animalelor" de Orwell.
"dar si Carly Fiona, o afacerista"
Sa va ajut un pic, Hotnews :
"Bernie Sanders" , "Carly FioRINa", "Ben Carson"
În prima parte a primarelor apar tot felul de candidați colorați, dar odată supuși testului electoral, pierd inevitabil. Alegerile primare din SUA sunt un filtru excelent pentru măscărici. Mi-ar plăcea să avem așa ceva și la noi în Europa, ne-ar scuti de la a învăța pe pielea noastră lecția că guriști demagogi ca Victor Ponta sau Alexis Tsipras nu au ce căuta la conducerea unei țări.
The people who cast the votes don't decide an election, the people who count the votes do.
Joseph Stalin
Manipularea votantilor prin intermediul mass-media zise "libere" este o mare arta in Europa si USA. Asta spre deosebire de Rusia, unde toata presa zice numai ce vre Putin, dar, in soapta, pe ascuns, oamenii tot isi mai zic intre ei lucruri care nu convin puterii. asa era in Romania pe vremea lui Ceausescu.
Practic nu poti face sa nu se auda deloc adevarul, iar cea mai buna metoda pentru a castiga este sa faci ca minciuna cea mai convenabila sa capete mai multi adepti decat adevarul.
Si de-asta nu m-ar surprinde daca o multime de "oameni de bine" ar da minusuri pe acest comentariu.
https://www.youtube.com/watch?v=Xj5W2F-GN-g
Propaganda ieftina, nu tine atata populatie cu ei incat sa schimbe sistemul;;;America merge doar pe munca, cateva putori vocale nu or sa schimbe asta niciodata.
Buried within this article is the hope that the comfortable insiders will prevail and the scary outsiders will fall by the wayside. Also in here is the unspoken fear that the people will, for once get their way and vote in actually honest, un-hypocritical representation, the boogieman of every political reporter.
Washington Post, unul din farurile calauzitoare ale neoconilor pe drumul spre ruina totala a Americii si a lumii, faruri platite doar ca sa orbeasca prostimea, se preface a recunoaste realitatea, dar numai in titlul articolului...
In titlu e vopsit gardu', iar in articol aceiasi leoparzi de hirtie tinuti in lesa si impinsi spre Casa Alba.
Da, tare mult mi-ar place la politicieni autenticitate si nu ipocrizie politic-corecta - cum vad, de pilda si la Johannis. Adica sa aiba omul anumite opinii si atitudini clare in chestiuni de viatza, nu sa-i abureasca pe toti si sa caute un "consens" - asa, cum zicea Iliescu, chiar daca nu foloseste cuvantul consens atat de mult cum il folosea Iliescu la vremea lui. Cu privire la "consens", personal sunt de acord cu ceea ce spunea Margarat Thatcher: ceva de genul ca un consens nu rezolva problemele, ci doar prin "consens" se cauta ascunderea sub pres a gunoiuliui.
Nu inteleg adoratia bolnava a presei americane pentru Hillary si Bush. Hillary este cel mai corupt si mincinos politician din cati am vazut pana acum intr-o tara civilizata. Individa asta a sters mesaje cu caracter secret care au fost tinute pe un server privat si nu pe un server guvernamental asa cum prevede legea. In arhiva de mail data catre FBI pe toata perioada scandalului Benghazi (2 luni de zile) nu exista absolut nici un email. Adica 2 luni din perioada cea mai grea a mandatului ei de secretar de stat nu a trimis absolut nici un email. Cine poate crede asa ceva este un imbecil. Apoi pentru a musamaliza stergerea datelor a mutat serverele de mail la o firma privata Platte River Networks. Firma asta a mutat de fapt emailurile nesterse de Hillary pe un server nou si a sters total serverul vechi. Potrivit declaratiilor FBI serverul vechi este "blank". Datele de pe serverul vechi nu mai exista si nu mai pot fi obtinute in nici un fel.
Cu privire la Jeb tot ce pot spune e ca mi s-a parut cel mai plictisitor, incolor si inodor candidat republican. I-am citit biografia pe Wiki si mi s-a parut ca nu a facut absolut nimic productiv toata viata lui. Si-a cunoscut sotia mexicana pe cand facea munca patriotica socialista prin niste sate din Mexic si a fost guvernator in Florida ceea ce nu inseamna mai nimic.