​Departamentul de Stat a negat că Statele Unite și Turcia au ajuns la un acord de creare a unei "zone de securitate" în interiorul nordului Siriei după un anunț făcut puțin mai devreme de un oficial turc asupra termenilor instituirii acestei zone în cadrul campaniei împotriva militanților Statului Islamic, informează Reuters.

Cei doi aliați NATO lucrează la planuri pentru a asigura acoperire aeriană rebelilor sirieni și alunga Statul Islamic din zona de-a lungul graniței cu Turcia.

Canalul CNN Turk l-a citat pe subsecretarul turc în Ministerul de Externe Feridun Sinirlioglu afirmând că cele două țări au convenit să creeze o zonă de 98 km lungime și 45 km lățime pentru a fi patrulată de membri ai Armatei Siriene Libere de opoziție.

Întrebat în legătură cu această informație, Mark Toner, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, a declarat că "nu există niciun acord asupra niciunei zone".

Toner a precizat că nu a văzut comentariile oficialului turc, adăugând că "nu pot nega ceea ce el pretinde", notează Reuters.

"Am fost destul de clar... spunând că nu exista nicio zonă, niciun loc sigur, nu vorbim despre asta aici. Noi vorbim despre un efort susținut de a scoate ISIL din regiune", a adăugat Toner într-un briefing de presă.

ISIL este un alt nume pentru Statul Islamic, care a cucerit vaste teritorii în Siria și Irak.