Un avion de vanatoare american s-a prabusit marti intr-o padure din Bavaria, in sudul Germaniei, dar pilotul a reusit sa se catapulteze si a suferit rani usoare, a anuntat politia, citata de Reuters.

Autoritatile au izolat zona prabusirii, in apropiere de Engelmannsreuth, in nordul landului Bavaria, iar pompierii incercau sa stinga flacarile care au cuprins epava avionului, a declarat o purtatoare de cuvant a politiei regionale, potrivit Mediafax.

Cauza prabusirii avionului militar american nu este cunoscuta deocamdata.

Fortele Aeriene ale SUA au anuntat ca este vorba despre un avion de tip F-16, de la baza aeriana americana Spangdahlem, din vestul Germaniei, relateaza CNN.

US Air Force a precizat ca pilotul, care s-a catapultat, este in siguranta, dar nu este clar daca a fost ranit.

Avionul decolase de la baza aeriana americana Spangdahlem, situata la peste 140 de kilometri vest de Frankfurt.

"Suntem la curent cu privire la prabusire si investigam in acest moment", a declarat un purtator de cuvant de la baza aeriana Spangdahlem, citat de site-ul TheLocal.de.

Postul local de televiziune TVO a relatat anterior ca avionul F-16 transporta o bomba de antrenament de 100 de kilograme.

Roman Markert, comandant adjunct al politiei din Pegnitz, a declarat pentru portalul local de stiri nordbayern.de ca avionul decolase de la baza militara de antrenament Grafenwoehr si s-a prabusit in timpul efectuarii unor manevre.

Baza de la Grafenwoehr este una dintre cele mai mari baze de antrenament americane din afara Statelor Unite si cea mai mare baza multinationala de antrenament din Europa, avand aproximativ 10.000 de soldati americani si 3.000 de angajati civili germani.

Soldati americani care sustin misiunile NATO se antreneaza alaturi de militari din alte tari aliate si aproximativ 40.000 de americani locuiesc in zona.