Un jurnalist din Azerbaidjan a murit, duminica, dupa ce, cu o zi inainte, a fost atacat de sase barbati, suporteri ai unui fotbalist celebru, pentru ca l-ar fi criticat pe sportiv intr-o postare pe Facebook, relateaza The Guardian.

Rasim Aliev, pe patul de spitalFoto: Captura YouTube

Inainte de atac, Rasim Aliev a scris pe Facebook ca fotbalistul Javid Huseinov ar trebui sa fie exclus din orice liga europeana de fotbal, intrucat a facut un gest obscen catre un jurnalist cipriot. Sportivul Huseinov nu a comentat inca incidentul care a dus la moartea jurnalistului, dar a fost suspendat temporar de la clubul de fotbal unde juca, mai scrie publicatia citata.

Potrivit Europa Libera, jurnalistul a acordat, de pe patul de spital, un interviu pentru televiziunea Meydan TV. Aliev a sustinut ca totul a inceput dupa ce l-a criticat pe fotbalistul Javid Huseinov, intr-o postare pe Facebook, pentru comportamentul sau in cadrul unui meci cu o echipa cipriota.

Astfel, Huseinov, intrebat de un jurnalist grec de ce a fluturat un steag al Turciei la sfarsitul meciului, a raspuns cu un gest obscen. Aliev a scris pe Facebook ca: “Cineva atat de amoral, impertinent si care nu se poate controla nu ne poate reprezenta in fotbalul european”.

Rasim Aliev a fost contactat ulterior de catre Huseinov, dar si de familia acestuia, care l-a invitat la un ceai pentru a discuta situatia. Insa a fost atacat, batut si talharit de catre sase barbati. Jurnalistul a murit a doua zi ca urmare a unei hemoragii interne, potrivit Europa Libera.

BBC noteaza ca varul fotbalistului Javid Huseinov a fost retinut de catre autoritati pentru rolul sau in moartea jurnalistului. Presedintele Azerbaidjanului a reactionat, de asemenea, declarand ca incidentul este o amenintare fata de libertatea de expresie.

Guardian scrie ca Aliev lucra in cadrul Institutului pentru Libertatea si Siguranta Reporterilor, care a fost inchis in anul 2014 de catre autoritati, iar directorul institutului a obtinut, ulterior, azil politic in Elvetia. Potrivit Freedom House, guvernul Azerbaidjanului este notoriu pentru arestarea si condamnarea jurnalistilor si bloggerilor care exprima opinii dizidente.