Podul feroviar de pe Nistru dintre Tiraspol si Bender (Tighina) va fi vopsit de separatistii transnistreni in culorile drapelului Rusiei si ale asa-zisului "steag" al Transnistriei, o actiune ce se inscrie in seria pregatirilor pe care Tiraspolul le face pentru marcarea, la 2 septembrie, a 25 de ani de la separarea regiunii de Republica Moldova, relateaza Agerpres.

Un reprezentant de la caile ferate din stanga Nistrului a declarat pentru postul de televiziune de la Tiraspol, potrivit novostipmr.ru, ca "vopsirea podului in culorile steagurilor Rusiei si Republicii Moldovenesti Nistrene simbolizeaza relatiile prietenesti dintre cele doua state".

El a precizat ca podul va fi vopsit pana la 25 august, toate cheltuielile urmand sa fie suportate de caile ferate transnistrene.

Data de 2 septembrie este considerata de liderii separatisti de la Tiraspol ca fiind ziua independentei, iar in regiune sunt organizate in aceasta zi manifestari dedicate acestei "sarbatori".

Transnistria si-a autoproclamat independenta la 2 septembrie 1990, independenta ce nu a fost insa recunoscuta pe plan international. Chiar daca Rusia declara ca sustine integritatea teritoriala a Republicii Moldova, unii oficiali de la Moscova recunosc practic existenta Transnistriei ca stat.