Autoritatile siriene au arestat o ruda a presedintelui Bashar al-Assad, a anuntat luni agentia oficiala de presa, la doua zile dupa ce sute de protestatari au cerut pedepsirea acestui barbat suspectat de uciderea unui ofiter de armata intr-o disputa legata de traficul rutier, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Sute de sirieni au organizat un protest rar sambata seara in orasul de coasta Latakia, un fief al lui Assad si al sectei sale alawite, pentru a cere executarea lui Suleiman al-Assad, fiul varului presedintelui Hilal.

Agentia de stat SANA a anuntat ca autoritatile "l-au arestat pe Suleiman Hilal al-Assad si l-au transferat partilor relevante". Agentia nu a dat mai multe detalii.

Media de stat siriene nu au anuntat protestul, incidentul de trafic sau omorul, noteaza Reuters.

Detaliile despre ceea ce s-a intamplat variaza. Dar potrivit ONG-ului cu sediul in Marea Britanie Observatorul pentru Drepturile Omului si sustinatorilor presedintelui Assad pe social media, Suleiman al-Assad s-a infuriat cand colonelul Hassan al-Shaikh, care era intr-o masina cu familia sa, i-a depasit vehiculul pe o strada din Latakia si l-a impuscat mortal

la scurt timp dupa aceea.

Intr-o inregistrare video postata pe retelele sociale, protestatarii de sambata au scandat: "Oamenii vor executarea lui Suleiman". Ei au scandat de asemenea sloganuri in sprijinul presedintelui.

Tatal barbatului arestat, Hilal Al-Assad, a fost ucis in lupte cu insurgentii islamisti anul trecut, aminteste Reuters.

In patru ani de razboi civil in Siria, alawitii, care reprezinta aproximativ 10% din populatia de 23 de milioane, l-au sprijinit in mare masura pe Assad impotriva insurgentilor musulmani suniti.

Dar activisti din opozitie afirma ca disidenta este in crestere in centrul de putere regional al lui Assad Latakia, datorita numarului mare de morti printre combatantii alawiti si civili ￯ zeci de mii in conflict, precum si coruptiei oficiale, noteaza Reuters.