Starea de urgenta a fost decretata luni in comitatul Saint Louis dupa ce un adolescent, inculpat pentru a fi deschis focul asupra unor politisti, a fost grav ranit duminica la sfarsitul unei manifestatii la Ferguson (centrul Statelor Unite), informeaza AFP si Reuters.

Un responsabil al comitatului, Steve Stenger, a explicat ca politia locala si-a asumat imediat responsabilitatea "gestionarii situatiilor de urgenta" in orasul din statul Missouri ce a adus un omagiu cu o zi inainte lui Michael Brown, un tanar de culoare ucis acolo in urma cu un an de un politist alb.

"Recentele acte de violenta nu vor fi tolerate intr-o comunitate ce a lucrat atat de neobosit pe parcursul ultimului an pentru a se reconstrui si deveni mai puternica", a adaugat Stenger intr-un comunicat.

Decizia a fost luata "in lumina violentelor de aseara, tulburarilor in orasul Ferguson si pericolului potential pentru persoane si bunuri", a precizat el.

Un tanar de culoare de 18 ani a fost inculpat dupa focurile de arma trase la sfarsitul manifestatiei a aproximativ 300 de persoane, desfasurata in calm.

Tyrone Harris este inculpat pentru atacarea si ranirea unui agent de politie, atac armat si focuri trase asupra unui vehicul motorizat, a precizat la randul ei politia comitatului intr-un comunicat.

Grav ranit de focurile de arma trase de trei politisti care la randul lor au replicat, el se afla inca la spital luni, unde a fost dus intr-o stare "critica", potrivit Agerpres.