Doi atacatori au deschis luni dimineata focul asupra cladirii consulatului SUA din cel mai mare oras turc, Istanbul, si au fugit dupa ce politistii aflati la fata locului au raspuns, la randul lor, cu focuri de arma, relateaza Reuters citand CNN Turk.

Ora 16:20 Un grup de extrema stanga din Turcia a revendicat atacul aupra consulatului.

Un grup de extrema stanga din Turcia a anuntat luni ca unul dintre membrii sai a atacat consulatul SUA din Istanbul, aratand intr-o declaratie postata pe site-ul sau SUA sunt “un dusman al popoarelor din Orientul Mijlociu”.

Frontul Armat Revolutionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C), listat drept organizatie terorista de SUA si Turcia, a revendicat anterior atacuri similare, incluzand un atac sinucigas cu bomba la ambasada din Ankara in 2013 in care a murit un gardian turc.

Ora 9:49 Politia turca a retinut o femeie suspectata de implicare in atacul asupra consulatului.

Agentia de stiri Cihan precizeaza ca un barbat si o femeie au fost implicati in atacul asupra cladirii din districtul Sariyer din Istanbul. Informatiile nu au putut fi confirmate.

CNN Turk precizeaza ca nu se inregistreaza victime.

Turcia se afla in stare de alerta ridicata dupa ce autoritatile de la Ankara au lansat luna trecuta ceea ce oficialii turci au calificat drept "un razboi sincronizat impotriva terorii", ce presupune atacuri aeriene impotriva luptatorilor Statului islamic din siria si asupra militantilor kurzi din nordul Irakului, si arest la domiciliu pentru sute de suspecti.