Politia metropolitana ii incurajeaza pe britanici sa nu isi anuleze planurile de a participa la ceremoniile organizate pentru a marca victoria Aliatilor impotriva Japoniei in cel de-al II-lea Razboi Mondial, in pofida relatarilor din presa potrivit carora jihadisti britanici planifica sa o omoare pe Regina Elisabeta II-a in timpul evenimentelor, relateaza The Guardian.

Regina Elisabeta a II- aFoto: Captura YouTube

Potrivit Mail on Sunday, complotul ar fi fost orchestrat din Siria de comandanti ai Statului Islamic. Ziarul a mai scris ca extremistii intentioneaza sa detoneze o bomba in centrul Londrei in timpul evenimentelor care marcheaza a 70-a aniversare a capitularii Japoniei ("VJ Day" - Victory over Japan), si la care ar urma sa ia parte mii de persoane.

Mail on Sunday mai sustine ca au fost facute amenintari directe la adresa reginei, ceea ce ar fi declansat o revizuire a masurilor de securitate.

Un purtator de cuvant al politiei metropolitane a declarat ca "in timp ce nivelul amenintarii terorismului international ramane sever in Marea Britanie, vrem sa reasiguram publicul ca revizuim constant planurile de securitate pentru evenimentele publice, tinand cont de informatii specifice si de amenintari mai largi".

"Prioritatea noastra este siguranta si securitatea pentru toti cei care iau parte la eveniment sau sunt implicati. Publicul este incurajat sa isi continue planurile de a participa sau de a fi implicat in evenimente ca de obicei", mai arata autoritatile britanice.

Purtatorul de cuvant a mai precizat ca Scotland Yard urmareste cu atentie evenimentele pentru a identifica amenintari teroriste din Marea Britanie si din afara tarii.