Cinci femeu au fost ucise in estul Indiei de satenii care credeau ca acestea sunt vrajitoare, au anuntat autoritatile locale, potrivit The Guardian.

Crimele au avut loc intr-o comunitate rurala din statul Jharkhand, unde apar des informatii privind atacuri fatale asupra femeilor despre care localnicii sustin ca au pus blesteme asupra lor, fiind responsabile pentru culturi slabe, boli sau ghinion. Omorurile ascund, cel mai adesea, certuri de familie sau dispute teritoriale.

Cel mai recent incident de acest fel s-a produs vineri seara, in localitatea Kanjia, unde mai multi sateni inarmati cu bete si cutite au atacat 5 femei, relateaza politia locala.

"Femeile au fost tarate afara din casa in timp ce dormeau si au fost omorate in bataie de satenii care le suspectau ca sunt vrajitoare (...) unele dintre ele au fost batute cu pietre pana au murit", a declarat purtatorul de cuvant al politiei din Jharkhand, SN Pradhan.

In jur de 50 de sateni au fost arestati, a precizat Pradhan, adaugand ca "intregul sat a fost implicat in crime".

Politia a mai explicat ca atacatorii au invelit cadavrele victimelor in saci si le-au lasat in afara limitelor satului.

Politia a precizat ca satenii arestati nu au dat dovada de niciun sentiment de remuscare. "La ce sa te astepti de la o societate in care pana si tinerii educati se alatura multimii furioase", a aratat un oficial local, Gangotri Kujur.

Potrivit statisticilor guvernului indian, in jur de 2000 de persoane, in mare majoritate femei, au fost ucise in intervalul 2000-2012 dupa ce au fost acuzate de vrajitorie. Multe atacuri nu sunt raportate, sustin organizatiile pentru drepturile omului.