Cel putin trei persoane au fost ucise si alte 112 ranite vineri intr-un atentat cu masina capcana la Kabul, au anuntat autoritatile afgane, potrivit Agerpres.

"Trei persoane au fost ucise si 112 ranite", a declarat pentru AFP Wahidullah Mayar, purtatorul de cuvant al Ministerului afgan al Sanatatii. El a spus ca ranitii, dintre care multi copii, continuau sa soseasca in numar mare la spitalele capitalei, la aproape doua ore de la explozie. "Bilantul risca sa creasca", a avertizat el.

Explozia, produsa in jurul orei 1.00 (20.30 GMT joi) intr-un cartier din sud-estul orasului, se datoreaza "unei masini capcana", potrivit generalului Mohammed Ayoub Salangui, viceministru de interne.

Nicio sursa nu a fost in masura sa precizeze tinta atentatului, care nu a fost revendicat imediat.

Dar rebelii talibani au lansat o serie de atacuri joi, care au ucis noua persoane la Kandahar (sud) si in provincia Logar, la o suta de kilometri sud de Kabul.

Acesta este primul val de atacuri majore de la desemnarea mollahului Akhtar Mansour ca sef al talibanilor saptamana trecuta, inlocuindu-l pe liderul istoric al insurgentilor, mollahul Omar.